BURSA / KARACABEY - Karacabey Cumhuriyet Anaokulu

Tarihçe

Okulumuz; Karacabey´de hizmete giren ilk eğitim-öğretim müessesesidir. 1926 yılında inşa edilen okul binası , aynı yılın Cumhuriyet bayramında açılmıstır. İlçe merkezinde tek okul olması sebebiyle 1962 yılına kadar MERKEZ ILKOKULU ismini taşımıstır. 1962 yılında ilçede okul sayısı 3´e çıkınca okulumuza yeni bir isim verilmesi gerekmiştir . Cumhuriyet döneminde açılan ilk okul olduğu dikkate alınarak CUMHURIYET İLKOKULU ismi verilmiştir.

14.08.1992 tarihinden itibaren de bakanlık onayı ile CUMHURİYET İLKÖĞRETİM OKULUNA´na dönüştürülmüştür.

1926 yılında 521 metrekare olan üzerine kagir türünde yapılan iki katlı okul binası eğitim öğretim için yetersiz kalınca 1975-1976 yıllarında okul bahçesinde ikinci bina yapılmısır. 325 metrekare alan üzerine yığma tugla şeklinde iki kat olarak inşa edilen bu ikinci binanın alt katında ilçe milli eğitim müdürlüğü Ekim 1994´e kadar ikamet etmistir. İlçe milli eğitim müdürlüğünün buradan taşınmasıyla boşalan odalar labaratuar olarak düzenlenmiştir.

Okulumuzun ilköğretim okuluna dönüştürülmesi ile ortaya çıkan dershane ihtiyacını gidermek için 12 derslik ek bina inşaatı programa alınmıstır.1994-95 öğretim yılında eğitime açılmıstır.330 metrekare alan üzerine betonerme olup 4 katlıdir.

1988 yılına kadar soba ile ısıtılan okul binalarına okul idaresi ve koruma derneği çabaları sonucunda kalorifer tesisatı döşenmiştir. Değişik tarihlerde okul binasında çeşitli onarmalar yapılmıştır. Okul bahçemizin oyun alanı 1468 metrekaredir. 1992 yılında betonlanan bahçemizde spor alanları düzenlenmiştir.

Okul müdürlüğü 1976 ylına kadar ilk öğretim müdürleri tarafından yürütülmüştür. Bu tarihten sonra okul müdürlüğü bağımsız hale gelmiştir.

1926 yılından beri eğitim-öğretim faaliyetlerini sürdüren okulumuzdan mezun olan öğrencilerin pek  çoğu yüksek öğrenimlerini tamamlayarak çeşitli alanlarda devletimize ve milletimize hizmet etmişler ve etmektedirler.

Yayın: 02.10.2022 - Güncelleme: 02.10.2022 21:48 - Görüntülenme: 65